Museum van het Waalse Leven

Museum van het Waalse LevenMuseum van het Waalse LevenMuseum van het Waalse LevenMuseum van het Waalse Leven

Toegankelijikheid mindervaliden

We verwelkomen personen met beperkte mobiliteit en bieden hen een gemakkelijke toegang, zowel buiten als binnen onze infrastructuur.

Blindengeleidenhonden zijn ook welkom !

Bereikbaarheid Museum

Parkeren (aan de achterkant van het museum)

Parkeren

- Op de parking van Cour des Mineurs (het Hof van Minderjarigen) is een ruimte officieel gemarkeerd en gereserveerd voor voertuigen bestuurd door of personen met een beperking. Als u bij ons komt voor een bezoek van het museum of in het kader van één van onze activiteiten, is het mogelijk hier te parkeren.

- Als u vergezeld bent, moet het voertuig dan worden verplaatst naar een geautoriseerde parkeerplaats.

U VERGEZELT HEM/HAAR MET EEN GROEP:

Deur

- Gelieve bij uw telefonische reservering aan te geven dat de groep die u begeleidt personen heeft met een beperkte mobiliteit. Aarzel niet vragen te stellen en uw wensen te formuleren en te specificeren. Zij zullen het nodige doen om uw bezoek zo goed mogelijk te organiseren; van uw aankomst tot uw vertrek, inclusief de opvolging en ondersteuning in het museum zelf...

- Van dinsdag tot en met zondag kunt u gebruik maken van de deurbel op de buitendeur van het café-restaurant tegenover de PBM-ruimte. De medewerkers gaan de deur openen en de bewakers oproepen die u, in alle discretie, van bij uw aankomst tot aan uw vertrek begeleiden!

- Gelieve de toegangskaarten op te halen bij de receptie, alsook de aankomst van de groep melden.

U BEZOEKT HET MUSEUM OP EIGEN HOUTJE :

- Het museum is ook toegankelijk vanaf Cour des Mineurs (het Minderjarigenhof achter het museum).

- U kunt ook met ons meegaan via de esplanade Saint-Antoine. Aan de achterkant van de Sint-Antoïnekerk zijn twee PBM-parkeerplaatsen geïdentificeerd. Door de instabiliteit van de vloerplaat is de parkeerplaats momenteel tijdelijk niet toegankelijk.

- Het museum beschikt ook over een rolstoel. Heb je hulp nodig? Aarzel niet om assistentie te vragen aan onze onthaalmedewerkers.

IN HET MUSEUM...

Verkeer

Het verkeer voor personen met beperkte mobiliteit in een geklasseerd gebouw is niet altijd eenvoudig. De Provincie Luik heeft er echter aan gewerkt om de ruimtes toegankelijk te maken voor iedereen.

Nuttige informatie:

Lockers

- Sanitair en toilet: in de benedenverdieping bevindt zich een sanitaire ruimte met een aangepast toilet voor PBM, toegankelijk via de lift. U vindt deze ruimte aan uw linkerhand zodra u de lift verlaat. Er zijn ook ondersteuningshellingen beschikbaar. U bent vrij om ze aan te passen aan uw comfort. Verder is er voor moeders van jonge kinderen een omkleedtafel in deze ruimte.

- Lockers: in de benedenverdieping zijn lockers beschikbaar voor het publiek (2 soorten).

- Individuele lockers zijn aanwezig waar u handtassen, jassen en kleine rugtassen kunt achterlaten. U mag uw jas en handtas meenemen in het museum. Het is om veiligheidsredenen echter verplicht om rugzakken en tassen groter dan een A4 formaat in de lockers achter te laten. Paraplu's worden in de paraplubak aan de ingang van het museum opgeborgen.

- De voor groepen gereserveerde lockerszones zijn groot en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zij zullen voor u openstaan vóór uw bezoek.

- De lift: is geschikt voor twee personen in een rolstoel, afhankelijk van hun afmetingen. Als de groep groter is dan 15 personen, zullen medewerkers en bewakers de groep bijstaan.

- In de routebeschrijving van het museum: De circulatiezones zijn relatief eenvoudig te gebruiken om een zekere vloeibaarheid tijdens uw bezoek toe te laten. Sommige toegangen zullen een beetje geduld vereisen als u bepaalde objecten in de etalages of meer specifieke objecten wilt benaderen (bijv. de spijkerboom bevindt zich bijvoorbeeld in een kleinere ruimte, waardoor slechts een paar mensen zich tegelijkertijd kunnen verplaatsen).

- Het café en restaurant: zorgt voor een gemakkelijke en eenvoudige verplaatsing! Houd er rekening mee dat u ook uw maaltijd voor uw bezoek kunt reserveren. Zodra u aankomt zijn de tafels klaar en het personeel zal u verwelkomen, zodat u zich comfortabel voelt!

Houd er ook rekening mee dat u uw tafel en maaltijd telefonisch kunt reserveren op het nummer +32 (0)4/279.20.25 of door contact op te nemen met restaurant Le Cloître via lecloitre@aigs.be.

- De winkel en de receptie: zijn zichtbaar als u aankomt en bevinden zich in dezelfde omgeving. Stel gerust uw vragen! Het personeel staat tot uw beschikking en zal, indien nodig, in staat zijn om uw vragen te beantwoorden en uw aankopen te vergemakkelijken....

Bovendien zijn de meeste activiteiten van het museum voor iedereen toegankelijk! Drie activiteiten speciaal aangepast voor blinden en slechtzienden zijn ook beschikbaar op reservering.

cloître
logo access-i