Museum van het Waalse Leven

Museum van het Waalse LevenMuseum van het Waalse LevenMuseum van het Waalse LevenMuseum van het Waalse Leven

Nu in het Museum

Om arm het universele uitgaand van het specifieke, het kleine, het ontastbare, het ongrijpbare aan de hand van minderbelangrijke resten uit het verleden. Bewandel zoals nieuwsgierige en receptieve wandelaars het onvoorspelbare langs levens- enoverlevingspaden van gewone Luikenaars, die opgingen in de massa.

"SUPERMARIONETTEN – de tentoonstelling waar jij de SUPERHELD bent!"

SUPERMARIONETTEN Poster

Vanaf 26/06 tot 31/12/2019

De marionettenwereld is in paniek! De duivel heeft de poort van de onderwereld opengezet en Nanesse werd door afschuwelijke wezens ontvoerd. Om alles weer onder controle te krijgen hebben de marionetten superhelden nodig die Tchantchès kunnen helpen bij zijn opdracht.

En als jij hem nu eens hielp? Je moet dan zes vreemde werelden vol met marionetten doorlopen en kracht- en behendigheidsproeven afleggen. Net zoals in een videogame kan je maar naar de volgende wereld als je de verborgen aanwijzing hebt gevonden.

Je moet niet alleen de vermetelheid van de Ridders doorstaan, maar ook de magie van de Sprookjeswereld, de waanzin van het Laboratorium, de betovering van de Schaduwen, de illusie van de Schermen en tot slot de angst voor de Onderwereld.

Als je voor alle proeven slaagt, kan je Nanesse bevrijden en de duivel terugsturen naar waar hij vandaan kwam.

De tentoonstelling “SUPERMARIONETTEN” werd ontworpen voor kleine en grote kinderen en is opgevat als een spel waarin de bezoeker/speler al spelend bijleert. Een originele manier om dit rijke en gevarieerde erfgoed beter te leren kennen. De tentoonstelling plaatst de collectie staaf- en draadmarionetten, hand- en schaduwpoppen van het Musée de la Vie wallonne in de kijker, maar ook stukken uit andere museuminstellingen, zoals de Musées Gadagne in Lyon, het Centre de la marionnette van Doornik, het Musée d'Histoire contemporaine in Parijs en het Museum aan de Stroom in Antwerpen…

PRAKTISCHE INFORMATIE

Open van dinsdag tot zondag van 9:30 tot 18:00

Maandag op reservering voor groepen

Gesloten op 1/11 en 25/12

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Gratis : 1ste zondag van de maand

Volwassenen : 5 €

Student – Senior : 4 €

Kinderen: 3 €

Tickets online : www.ouftitourisme.be

Informatie en reserveringen : +32(0)4/279.20.16


- - - - -

"Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie"

LEONARDO DA VINCI POSTER

Ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van de dood van Leonardo da Vinci, wordt een uitzonderlijke tentoonstelling over deze Renaissance-genie gepresenteerd in het Museum van het Waalse leven, gelegen in Luik, en dit van 6 februari 2019 tot 12 mei 2019.

Deze tentoonstelling werd in 2017 in Brugge gecreëerd door Liégeois Jean-Christophe Hubert en Vincent Damseaux en reisde naar Istanbul, Antalya en is momenteel in Lyon. Na Luik zal ze naar Barcelona gaan, Moskou, Kiev en Dubai! Deze tentoonstelling presenteert meer dan 120 maquettes, gemaakt op basis van de tekeningen van Leonardo da Vinci. Dit is de grootste reizende collectie ter wereld! Deze maquettes, gerealiseerd in Luik, worden vergezeld door documenten en reproducties waardoor bezoekers meer dan 250 voorwerpen kunnen ontdekken en het werk illustreren van de meest beroemde renaissance-genie.

Op basis van de meest recente historische en wetenschappelijke kennis, werd het ontwerp van deze tentoonstelling uitgevoerd door een multidisciplinair team bestaande uit ingenieurs, historici, grafisch ontwerpers en ambachtslieden. In een grandioze en dynamische scenografie werd nooit eerder een dergelijke collectie van de renaissance-meester gepresenteerd.

HET GENIE IN DA VINCI

Tegelijkertijd schilder, beeldhouwer, filosoof, ingenieur, ontwerper, botanicus en anatoom, Leonardo da Vinci heeft meer dan 6.000 pagina's van notities en tekeningen met honderden uitvindingen en ervaringen in een breed scala van disciplines. Als men het woord “uitvinder” regelmatig associëren met Leonardo da Vinci, toont de tentoonstelling ook aan dat hij zijn technieken en kennis doorgeeft." Leonardo da Vinci is geïnspireerd door vele oude benaderingen en draagt zo bij aan het vormgeven van de toekomst. We ontdekken hoe zijn onverzadigbare nieuwsgierigheid hem ertoe brengt, wetenschappelijke en technische kennis te ontwikkelen die tot dusverre werd genegeerd door de Europese cultuur. De tentoonstelling toont het genie in Leonardo da Vinci. Door de toekomst te profeteren en tegelijkertijd het verleden te herwinnen, zijn werkzaamheden tonen een uniek werk die vandaag inspireert en fascineert.

ANDERE FACETTEN VAN EEN GENIE

De tentoonstelling is opgebouwd rond verschillende thema's: oorlog, strategische systemen, wapens, militaire uitrusting, mechanica, tandwielen, hefsystemen en constructie, watergebonden machines, machines met betrekking tot de lucht, machines voor alledaagse voorwerpen met betrekking tot afmetingen.

Naast modellen die zijn ingenieursfacetten illustreren, de tentoonstelling gaat ook in het werk van de kunstenaar en zijn vele meesterwerken, onder meer door een groot aantal nieuwe films. De bezoeker ontdekt de architecturale projecten en verhandelingen van Leonardo da Vinci. Wat de beroemde "Man van Vitruvius" betreft, hij benadrukt de kwaliteit van zijn tekeningen en zijn onderzoek naar de verhoudingen van het menselijk lichaam. Een tentoonstelling die zeer toegankelijk is voor kinderen.

OOK VOOR KINDEREN !

Speciale aandacht is besteed aan kinderen en schoolkinderen met twee lesbestanden (primair en secundair), een schattenjacht in de tentoonstelling, ongeveer twintig machines om te manipuleren.

DE ELSKAMP-COLLECTIE VAN HET MUSEUM VAN HET WAALSE LEVEN

Voor de eerste keer toont het Museum van het Waalse leven een deel van zijn prestigieuze verzameling met betrekking tot de gnomonie, nagelaten door de symbolistische dichter Max Elskamp in 1932. Samengesteld van astrolabes, meetinstrumenten en wetenschappers uit de 14e tot de 19e eeuw, is deze collectie één van de meest uitzonderlijke ter wereld.

- - -

PRAKTISCHE INFORMATIE

Open van dinsdag tot zondag van 9:30 tot 18:00

Maandag op reservering voor groepen

Gesloten op 1/05

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Gratis : 1ste zondag van de maand via Ouftitourisme

Tickets online : www.ouftitourisme.be

Volwassenen : 13 €

Student – Senior / Kinderen : 8 €

Informatie en reserveringen : +32(0)4/279.20.16SUPERMARIONETTEN – de tentoonstelling waar jij de SUPERHELD bent
SUPERMARIONETTEN – de tentoonstelling waar jij de SUPERHELD bent
SUPERMARIONETTEN – de tentoonstelling waar jij de SUPERHELD bent
SUPERMARIONETTEN – de tentoonstelling waar jij de SUPERHELD bent
SUPERMARIONETTEN – de tentoonstelling waar jij de SUPERHELD bent
SUPERMARIONETTEN – de tentoonstelling waar jij de SUPERHELD bent
SUPERMARIONETTEN – de tentoonstelling waar jij de SUPERHELD bent
SUPERMARIONETTEN – de tentoonstelling waar jij de SUPERHELD bent
SUPERMARIONETTEN – de tentoonstelling waar jij de SUPERHELD bent
SUPERMARIONETTEN – de tentoonstelling waar jij de SUPERHELD bent