Nu in het Museum | Province de Liège

Museum van het Waalse Leven

Museum van het Waalse LevenMuseum van het Waalse LevenMuseum van het Waalse LevenMuseum van het Waalse Leven

Nu in het Museum

Om arm het universele uitgaand van het specifieke, het kleine, het ontastbare, het ongrijpbare aan de hand van minderbelangrijke resten uit het verleden. Bewandel zoals nieuwsgierige en receptieve wandelaars het onvoorspelbare langs levens- enoverlevingspaden van gewone Luikenaars, die opgingen in de massa.

"SUPERMARIONETTEN – de tentoonstelling waar jij de SUPERHELD bent!"

SUPERMARIONETTEN Poster

Vanaf 26/06 tot 31/12/2018

De marionettenwereld is in paniek! De duivel heeft de poort van de onderwereld opengezet en Nanesse werd door afschuwelijke wezens ontvoerd. Om alles weer onder controle te krijgen hebben de marionetten superhelden nodig die Tchantchès kunnen helpen bij zijn opdracht.

En als jij hem nu eens hielp? Je moet dan zes vreemde werelden vol met marionetten doorlopen en kracht- en behendigheidsproeven afleggen. Net zoals in een videogame kan je maar naar de volgende wereld als je de verborgen aanwijzing hebt gevonden.

Je moet niet alleen de vermetelheid van de Ridders doorstaan, maar ook de magie van de Sprookjeswereld, de waanzin van het Laboratorium, de betovering van de Schaduwen, de illusie van de Schermen en tot slot de angst voor de Onderwereld.

Als je voor alle proeven slaagt, kan je Nanesse bevrijden en de duivel terugsturen naar waar hij vandaan kwam.

De tentoonstelling “SUPERMARIONETTEN” werd ontworpen voor kleine en grote kinderen en is opgevat als een spel waarin de bezoeker/speler al spelend bijleert. Een originele manier om dit rijke en gevarieerde erfgoed beter te leren kennen. De tentoonstelling plaatst de collectie staaf- en draadmarionetten, hand- en schaduwpoppen van het Musée de la Vie wallonne in de kijker, maar ook stukken uit andere museuminstellingen, zoals de Musées Gadagne in Lyon, het Centre de la marionnette van Doornik, het Musée d'Histoire contemporaine in Parijs en het Museum aan de Stroom in Antwerpen…

PRAKTISCHE INFORMATIE

Open van dinsdag tot zondag van 9:30 tot 18:00

Maandag op reservering voor groepen

Gesloten op 1/11 en 25/12

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Gratis : 1ste zondag van de maand

Volwassenen : 5 €

Student – Senior : 4 €

Kinderen: 3 €

Tickets online : www.ouftitourisme.be

Informatie en reserveringen : +32(0)4/279.20.16


- - - - -

'Le Jardin du Paradoxe - Regards sur le Cirque Divers à Liège'

Cirque Divers poster

Vanaf 17/02 tot 16/08/2018

De Provincie Luik is tegenwoordig beheerder van het erfgoed van het Cirque Divers, van haar collectie en archieven. In de jaren 80 en 90 was het Cirque Divers een plaats voor culturele en artistieke productie in de wijk Outremeuse (En Roture), het hart van de geschiedenis van Luik, cabarettheater en kunstgalerie. De tentoonstelling wordt verlevendigd met tal van ontmoetingen, colloquia, performances, feesten, workshops, concerten, processies en debatten. Een catalogus met de edities van Yellow Now begeleidt de tentoonstelling.

Het Cirque Divers in Luik, dat in 1977 werd opgericht en in 1999 werd opgedoekt, een plek voor de Paradox en Universele Leugen, open, activistisch, experimenteel en rebellerend, was een unieke ervaring in de wereld van kunst en cultuur, of tegencultuur, een formidabele en vrolijke drukte, turbulent en brutaal, maar uiteraard steeds « D'une Certaine Gaité ».

Ontstaan uit de wil om alles te willen theatraliseren, in een zeer situationistische sfeer om tot de kleinste van onze dagelijkse gebaren te willen « spectaculariser », was ze Fluxus op haar eigen manier door het veld van de performance in te palmen, een sfeer van Panique aan te nemen, uitgevoerd in een zeer ‘pataphysische' stijl en door de kleinere kunsten op grote wijze te promoten. De trechter van het Cirque Divers heeft de ideeën van het moment geabsorbeerd, geconcentreerd en besproken, en vermenigvuldigd met acties. Een waar cabaret van ‘watervrezers' waar men tot honderd verschillende bieren tegelijkertijd serveerde, feestelijk en gek, waar alle creatie gebieden aan bod komen – beeldende kunst, muziek, podiumkunsten, literatuur en poëzie – en een permanente educatie.

Bij de deelnemende kunstenaars…

Pierre Alechinsky - Michel Antaki - Laurie Anderson - Fernando Arrabal - Glen Baxter - Silvana Belletti - BEN Vautier - Jan Bucquoy - Jacques Charlier - Hervé Di Rosa - Robert Filliou - Sophie Langohr - Jacques Lennep - Jacques Lizène - Capitaine Lonchamps - Marcel Mariën - Benjamin Monti - ORLAN - Pol Pierart - André Stas - Lydia Schouten - Daniel Spoerri - Roland Topor - Geneviève Van der Wielen - Denyse Willem - Marie Zolamian

Afbeeldingen beschikbaar op de website www.caracascom.com

Praktische Informatie

Adres

Musée de la Vie Wallonne (Luik)

Rue des Mineurs - B-4000 Luik

04 279 20 31

Curator van de tentoonstelling: Jean-Michel Botquin info@nadjavilenne.com

Coördinatie van de tentoonstelling: Caroline Coste - caroline.coste@provincedeliege.be

Pers Contact:

T +32 (0)2 560 21 22 - GSM +32 (0)495 22 07 92

  • France LEFEBVRE, Verantwoordelijke communicatie

france.lefebvre@provincedeliege.be – Tél. 04 232 87 22 – GSM 0475 94 92 80

  • Quentin HEYLEN, Persverantwoordelijke van Paul-Émile MOTTARD, Provinciaal Afgevaardigde -

Voorzitter - quentin.heylen@provincedeliege.be – Tél. 04 237 97 05 – GSM 0474 65 09 83

Groepsbezoeken

ART&FACT

Place du 20-Août, 7

B-4000 Liège

T +32 (0)4 366 56 04

http://www.artfact.ulg.ac.beLe Jardin du Paradoxe - Regards sur le Cirque Divers à Liège
Le Jardin du Paradoxe - Regards sur le Cirque Divers à Liège
Le Jardin du Paradoxe - Regards sur le Cirque Divers à Liège
Le Jardin du Paradoxe - Regards sur le Cirque Divers à Liège
Le Jardin du Paradoxe - Regards sur le Cirque Divers à Liège
Le Jardin du Paradoxe - Regards sur le Cirque Divers à Liège
Le Jardin du Paradoxe - Regards sur le Cirque Divers à Liège
Le Jardin du Paradoxe - Regards sur le Cirque Divers à Liège
Le Jardin du Paradoxe - Regards sur le Cirque Divers à Liège