Château de Jehay

Château de JehayChâteau de JehayChâteau de JehayChâteau de Jehay

Welkom bij het Domein van Château de Jehay !

Als gevolg van de huidige gezondheidscrisis en de beslissingen van de federale regering worden al onze activiteiten geannuleerd tot en met 3 april 2020.

Zorg goed voor jezelf (en anderen).

Bedankt voor je begrip.

 

Op 28 maart 2020, opent de eeuwenoude culturele, toeristische site waar Kunst, Geschiedenis en Natuur samensmelten, weer haar deuren voor het grote publiek met een nieuw seizoen boordevol evenementen. Laat niets aan je voorbijgaan en volg het nieuws van Château de Jehay aan de hand van de nieuwsbrief, de Facebook pagina of het Instagram account.

Zin om het landgoed in groepsverband of met je klas te bezoeken? Of wil je er de verjaardag van je kind vieren? Dit kan het hele jaar door op reservering onder Bezoeken en activiteiten.

Ontdek onze algemene brochure 2020!

En daarnaast biedt Château de Jehay ...

  • Een bosrijk park en prachtige siertuinen van meer dan 22 hectare groot.
  • Een moestuin waarin u lokale fruit-, groente- en graansoorten kunt herontdekken.
  • Een van de grootste openbare collecties van Engelse kunst in België.
  • Permanente tentoonstellingen waarin de belangrijkste werken van de collectie worden getoond.
  • Monumentale gebouwen die op de lijst van uitzonderlijk Waals erfgoed staan en die van 1550 tot op heden voortdurend aan verbouwingen en renovaties onderhevig waren.

Het kenmerkende gebouw wachtte geduldig om onder handen genomen te worden en dankzij een uitgebreide restauratiecampagne om de pracht van weleer te herstellen, is dit inmiddels een feit. Het kasteel zelf is daardoor niet meer toegankelijk voor het publiek.